Pianolessen Amsterdam

Waarom piano spelen?

Waarom piano spelen?

Piano spelen is niet alleen leuk, maar ook heel goed voor je ontwikkeling. Er zijn wereldwijd enorm veel wetenschappelijke studies gedaan die aantonen dat het spelen van een muziekinstrument een positief effect heeft op ontwikkeling van de hersenen. Muziek helpt jong en oud beter te leren, te concentreren en verbetert de coördinatie en het visueel geheugen, om maar een paar dingen te noemen. Het is ook geen geheim dat muziek stress vermindert en je stemming verbetert.

Muziek brengt niet alleen allerlei voordelen voor de fysieke gezondheid met zich mee, maar kan ook ontroeren door de zintuigen te prikkelen. Bij elk concert dat ik geef, zie ik hoe bij mijn luisteraars gevoelens loskomen. Door ons open te stellen voor muziek, geloof ik dat we meer in contact komen met onszelf en met onze kwetsbaarheid in aanraking komen. Ik geloof dat muziek een onvolprezen kracht heeft om mensen te raken en dat het misschien wel DE universele taal is, die iedereen verstaat. Deze dagen, waarin alles in een hoge versnelling gebeurt, kunnen we de tijd wat langzamer laten gaan door tijdloze muziek te maken. Verder geeft muziek natuurlijk ook een buitengewone energie wanneer mensen samen spelen. Voor mij persoonlijk is muziek een manier om in het moment te leven.

Piano spelen bij Pianolessen Amsterdam

Sinds mijn zesde heb ik muziek gemaakt. Al langer dan 30 jaar speel ik piano, van de ene stad naar de andere en van school naar school. Het heeft me zelfs naar een ander land gebracht.  In deze jaren heb ik niet alleen fysiek piano leren spelen, maar ook alle lagen van muziek ontdekt. Net als bij het leren van en taal, waarbij je niet alleen woorden, maar ook grammatica en spelling moet leren, geloof ik dat je om muziek te spelen ook alle aspecten in huis moet halen.

Waarom piano spelen?

Toen ik nog studeerde, voelde ik me vaak overweldigd door de veelheid van informatie die op me afkwam. Ik leerde hierdoor altijd vragen te stellen en ik leerde naar mijn lichaam te luisteren. Om blessures te voorkomen, ben ik een ritme van leren gaan volgen dat bij mij past. Ik heb veel verschillende docenten gehad, elk met een eigen stijl van lesgeven. Dit heeft me inzicht gegeven in hoe verschillende methodes tot verschillende resultaten leiden. Doordat ik uit deze verschillende opties kan kiezen, kan ik flexibel zijn in hoe ik lesgeef. Ik geloof dan ook niet in een specifieke lesmethode, of één ultieme waarheid. Ik denk dat er een reden is dat er zoveel verschillende opties op de markt zijn. Ik heb zoveel mogelijk lesmethodes die ik tegenkwam bestudeerd om de nodige kennis te verzamelen om me aan te kunnen passen aan de individuele behoeftes van iedere student. Daarnaast vind ik het heel belangrijk dat mijn studenten weten waar ze op moeten letten als ze studeren en dat ze weten hoe ze moeten oefenen. Ik ben ervan overtuigd dat muziek voor iedereen is, dat iedereen het kan leren, op elke leeftijd. Ik heb studenten van 5 tot 85 piano leren spelen. JA, 85! Zo zie je maar dat het nooit te laat is om te beginnen en dat er alleen maar goede dingen uit piano leren spelen voort kunnen komen. Dus laten we samen muziek gaan maken!

Twijfel je nog of piano iets voor je is? Boek dan een proefles. Het is gratis en zonder enige verplichting.

 

Boek een proefles